Suntem la Dispozitia Ta 24/7

Trimite-ne mesajul tau!

Prenume
Nume
Email
Subiect
Mesaj


Mesajul tau a fost trimis cu succes
Achita domenii .ro
Moneda
Euro Dolari Ron
Login sau Inregistreaza-te!

Am uitat parola!


Cumpara domenii
Cumpar domenii

2011-07-19

Era domeniilor .com este pe sfarsite, intram in era .orice

ICANN( Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) a aprobat planul prin care se permite infintarea de gTLD-uri(generic top-level domains) altele decat cele 22 existente, incluzand aici si .com, .org, si .net, ceea ce va face sa creasca optiunile internautilor cand va veni vorba despre inregistrarea unui nume de domeniu. Practic, orice institutie(guvern, corporatie sau organizatie non-profit) va putea aplica pentru a administrarea oricarui gTLD, indiferent de cuvantul folosit sau limba, ca de exemplu: .shop sau .law sau .orice.

Asa cum a declarat Peter Dengate Thrush, presedintele ICANN's, "internetul va intra intr-o noua era" si "este de asteptat ca noile gTLD-uri sa inoveze toate serviciile de Internet".

Odata aprobat Ghidul Aplicantului, va incepe numaratoarea inversa a procesului de aplicare pentru generic top level domains, iar cel mai probabil, in 2013 vom avea sute de noi gTLD-uri. Insa, nu va fi la indemana oricui, deoarece institutiile care vor dori sa aplice trebuie sa achite un avans de 5.000$ si o taxa de evaluare de 185.000$ pentru fiecare gTLD. De asemenea este posibil ca in unele cazuri sa fie necesara o suma chiar mai mare.

ICANN va incepe in curand o campanie globala de promovare a acestei optiuni pentru inregistrarea noilor gTLD-uri, toate cererile urmand a fi acceptate intr-o prima runda programata in perioada 12 Ianuarie 2012 - 12 Aprilie 2012. In pasul urmator ICANN va face publica o lista cu toate gTLD-urile soicitate, pentru ca apoi sa fie inregistrate obiectiile sau contestatiile. Se estimeaza ca intregul process de evaluare sa se incheie undeva in Q4 2012.

  • Daca vrei sa te documentezi despre noile gTLD-uri poti accesa site-ul www.icann.org
  • Daca vrei sa arunci o privire pe Ghidul Aplicantului o poti face descarcandu-l de AICI
  • Pentru a avea o imagine completa despre durata programului, diagrama de mai jos te poate ajuta:

2011-07-28

Domain.RO imbunatatit. v2.1 este online

Suntem bucurosi sa va informam ca astazi am lansat o varianta imbuntatatita a site-ului domain.ro in care, pe de o parte, veti regasi noi functionalitati ce au scopul de a simplifica si mai mult procesul...

citeste mai departe

2011-06-17

Avem o noua infatisare. Domain.RO v2.0

Incepand de astazi inregistrarea unui domeniu este mai simpla pe noul site domain.ro.

Ne-am propus sa oferim, printr-un design practic...

citeste mai departe


© 2001 - 2011 Hell Advertising Prima pagina Preturi domenii Reguli inregistrare Intrebari frecvente Campinguri in Romania A.N.P.C.